fbpx
Přeskočit na obsah

Šestý filmový blok

Sobota 15:00 – 16:30

Kinosál

Připravte se na filmové grandiózní finále! V sobotu vás čeká 6. filmový blok, vaše poslední šance vychutnat si krásu a lehkost studentských filmů. Takže se pohodlně usaďte a nenechte si ujít tyhle lahůdky: 

Tohle si nenechte ujít! 

lisa

ČESKÁ PREMIÉRA

Paul Metzdorf, 8:57, Německo, H25

Ve filmu Lisa sledujeme život odtažité podnikatelky prostřednictvím interakce s její chytrou ledničkou. Každodenní život hlavní hrdinky se zastaví, když je konfrontována s náhlou smrtí své matky. Následující scény ukazují šok, zmatek a emocionální zmatek jejího truchlení.
Nakonec, když se postaví svému zármutku a zranitelnosti s posledním spojením s matkou, sklenicí vlastnoručně vyrobeného džemu, se pomalu učí, jak zahájit proces uzdravování.

Hala 22

ČESKÁ PREMIÉRA

Nikola Kočišová, 25:57, Slovensko, D25

Krátkometrážní dokumentární film Hala 22 přináší do popředí příběh Uzbeka Abdusaloma, který našel domov na Pražské tržnici v Holešovicích, kde se příběh odehrává. Dokument reflektuje společenskou situaci, názory lidí a ukazuje pohled cizince na domácí obyvatele a na krajinu, v níž se ocitl. Cílem filmu je reflektovat dobu, filmově vyprávět příběh Abdusaloma a zodpovědět otázku, co dělá domov domovem. 

Father’s Legacy

Filip Blažek, 3:35, Česko, A25

Krátká animace o závodění, jejíž příběh se odehrává v 70. letech a hlavní hrdina se snaží vyrovnat se ztrátou svého otce. Hrdina se nachází po několika letech na stejné trati, kde kdysi jeho otec přišel o život. Hrdinu čekají těžké souboje a postupně bude muset čelit všem stádiím truchlení, které ztvárňují jeho soupeři. ŠOK (Shock), VZTEK (Anger), OBVIŇOVÁNÍ (Blame), SMUTEK (Sadness) a SMÍŘENÍ (Ac

In the Bends of Time

Mikołaj Janik, 10:27, Polsko, H30

Je možné, že nejstresovější rande ve vašem životě bylo to, na které jste nikdy nešli? Janek (Mikołaj Kubacki) se chystá na schůzku s Weronikou (Julia Pawlak), když se u něj objeví nečekaná návštěva (Cezary Kosiński). Neobvyklá návštěva ho donutí učinit rozhodnutí, které ovlivní jeho budoucí život, lásku, o které vždycky snil, a – což je nejdůležitější – jeho účes.

Grocery

ČESKÁ PREMIÉRA

Andrew Leonard, 0:59, USA, E25

Tento film se skládá z roztaveného plastu a jemných přenosů barev a zvětšuje drobné detaily plastových sáčků na potraviny, které tančí na plátně.

Ostrov svobody

Petr Januschka, 27:00, Česko, H30

Krátký film o lásce a svobodě. Píše se rok 1981 v komunistickém Československu a mladý muž Jindřich (Jiří Mádl) se na palubě charterového letu na Kubu překvapivě setkává se svou dětskou láskou Evou (Judit Bárdos). Okamžitě spolu navážou rozhovor a s každou odpovědí, s každým zábleskem či nechtěným dotykem staré pouto znovu ožívá. Netuší, že brzy budou stát před možná nejtěžším rozhodnutím svého života.

nawbxoanfh

ČESKÁ PREMIÉRA

Max Rendl, 4:18, Česko, E20

Ponořte se do podzemí každodenního života a absurdní trapnosti. Všední vagón metra se stává temnou jeskyní, do které se člověk noří poznat své nejniternější myšlenky, včetně té, která říká: Co nejrychleji se odtamtud dostaň! Ničení konvencí, princip náhody, odpor k měšťáctví = dadaismus. Dílo vás dovede k zpochybnění zkonstruovaného vnímání světa a jeho dogmat.

Poslední den Kamila Krofty

Filip Liška, 10:32, Česko, H30

Postarší vysokoškolský profesor a odborník na barokní umění Kamil Krofta si po desetiletích své práce připadá zneuznaný a nedoceněný. Když ovšem připravuje svou demonstrativní sebevraždu, naráží na řadu překážek a jeho poslední den nakonec dopadne jinak, než si původně představoval.

Co na FOFRu 2024 můžete vidět

Štítky:

A JE TO ZA NÁMI! FOFR festival 2024 je již u konce! Děkujeme!

X