fbpx
Přeskočit na obsah

První festivalový den je za námi

V kině Kavalírka ve čtvrtek 30. května odstartoval 2. ročník mezinárodního festivalu studentských filmů FOFR, který započal prvním filmovým blokem čítající pět snímků, převážně z tuzemska. Program pokračoval vernisáží výstavy Prchavé ráje, jež po celé tři dny probíhá na zahradě a zůstane zde ještě týden po festivalu. Nacházejí se zde díla hned několika autorů, kteří společně zpracovávají sjednocující téma pomíjivosti.

FOFR naplno odfofroval slavnostním zahájením, o které se postaral moderátor Daniel Bubík. Byla představena porota v čele s Nikolou Micajovou, Albertem Hospodářským, Tomášem Hubáčkem a Martinem Mišůrem. Mikrofonu se ujal i ředitel festivalu Matyáš Lada a závěrem také Karel Filip, radní z Prahy 5, která přispěla výraznou finanční částkou na chod celého festivalu, čímž tímto velmi děkujeme.

Po slavnostním zahájení následoval druhý filmový blok, kam se dostali i filmy ze Švýcarska, Slovenska nebo Ukrajiny. Po šesti snímcích se slova ujala porota, která s přítomnými tvůrci filmů vedla téměř hodinovou debatu. Nechyběla tak diskuze o Starých mistrech nebo Qirimu, jenž se zaměřuje na spojení války a qeer komunity.

O večerní program se postarali Alex Lenger a Denis Růžička, kteří pro návštěvníky zajistili FOFR kvíz, na něhož se můžete těšit i v pátek a v sobotu. Na vítěze čekají akreditace a merch. Čtvrteční den završil DJ FEEL FREE, jenž se na pódiu utrhl ze řetězu.

A JE TO ZA NÁMI! FOFR festival 2024 je již u konce! Děkujeme!

X